Wat is bedrijfsimago

Wat is bedrijfsimago

De indruk die u achterlaat bij u klanten of potentiële klanten.Het imago van uw bedrijf wordt bepaald door de middelen die u inzet en op welke manier deze worden ingezet. Voordat u uw identiteit van uw bedrijf gaat bepalen moet u goed bekijken welke doelgroep u wilt aanspreken. Dit is een belangrijke stap naar het creëeren van uw imago voor uw bedrijf. Een aantal middelen die op voorhand goed doordacht moeten zijn is een logo, huisstijl, website, marketingmateriaal en fotografie. Wij helpen u bij het bepalen van de juiste look & feel voor uw bedrijf.

Identiteit van uw bedrijf

De identiteit van uw bedrijf zijn de uiterlijke kenmerken en innerlijke kenmerken van uw onderneming. De identiteit van uw organisatie laat zien welke doelgroep u wil aanspreken en laat een goed toekomstbeeld zien. Het is van essetieel belang dat alles van uw bedrijf deze waarden uitstraalt. Door het afstemmen van alle marketingmiddelen op de door ons gecreëerde look & feel zal de identiteit van uw bedrijf behouden blijven.

Middelen voor uw imago

Wij kunnen u volledig ontzorgen bij het creëren van de identiteit van uw bedrijf. In overleg behandelen we diverse marketingmiddelen die u voor uw bedrijf aantrekkelijk zijn. Hierbij een aantal middelen op een rij waarvan wij adviseren deze goed op orde te hebben voor uw ideale identiteit:

  • Website
  • Logo
  • Huisstijl
  • Marketingmateriaal
  • Fotografie
  • Personal coaching
  • Personal shopping

Bedrijfsimago

Bedrijfsimago was ooit een echte reclame uitspraak. Tegenwoordig is het een uitdrukking die de reputatie van een bedrijf weergeeft. Het imago van een bedrijf is de emotie die het publiek toont op het moment dat de naam van het bedrijf genoemd wordt. Je kan bijvoorbeeld denken dat mensen positief of negatief over een bedrijf denken, krijgen mensen een glimlach bij het noemen van een bedrijfsnaam of worden mensen nerveus. Dit zijn emoties die het imago van een bedrijf bij een persoon weergeeft. Mensen hebben vaak goede redenen voor het tonen van deze emoties. Het allerbelangrijkste is dat je imago van je bedrijf helemaal in orde en naar wens is, want uiteindelijk is je bedrijfsimago mede verantwoordelijk voor de omzet van je bedrijf.

Als je het woord bedrijfsimago noemt denkt men vaak aan grote bedrijven, maar niets is minder waar. Ook kleine bedrijven hebben een bedrijfsimago nodig. Het vergt misschien wat tijd om de juiste uitstraling van je bedrijf te bepalen maar het is uiteindelijk wel hoe jij je bedrijf in de markt wil zetten.

Er zijn een aantal belangrijke elementen voor het bepalen van je bedrijfsimago. Zorg dat je communicatie op orde is, bekijk welke promotiemiddelen je wil inzetten, maak je activiteiten kenbaar, zorg voor een goede huisstijl, zorg dat je website s afgestemd op de hele look and feel van je bedrijf, zorg voor de juiste kleding en zorg voor de juiste fotografie. Kortom zorg dat mensen een gevoel bij je bedrijf krijgen.

Bedrijven bepalen hun doelgroep en zullen deze doelgroep op een bepaalde manier aanspreken. Dit kan door middel van het schrijven van bepaalde teksten, uitstraling van communicatie, uitstraling van website, uitstraling van kleding. Het moet zo betrouwbaar mogelijk overkomen. Zorg dat het werkelijk overkomt en niet over de top, want dan kan je imago een keerzijde krijgen.

Om het imago te krijgen voor je bedrijf kunnen wij van NR Grafisch Ontwerpen je helpen. Wij bekijken met ons team hoe wij jouw wensen het beste kunnen omzetten in beeld. In overleg bekijken we welke middelen we gaan inzetten. Ook bieden wij personal shopping en personal coaching aan om een optimaal resultaat te behalen. Wij ontzorgen u in het bepalen voor het imago van uw bedrijf.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.